Om Urban Academics

Urban Academics grundare är Sarah Åsard och Chanel Faltin som har gemensamt över 25 års professionell erfarenhet utav hår med textur. Vi är frisörer i grunden som valde att specialisera oss på texturerat hår. Eftersom det inte finns tillräckligt med kunskap inom området, i kombination med våra egna personliga upplevelser hos frisören när vi växte upp och våra kunders upplevelser som de delar med sig. Har vi ansvar att bidra till att skapa förändring.

Vi har känt att branschen har utvecklats men det har inte skett en utveckling för texturerat hår i Skandinavien. Behovet från kunderna har bara blivit större och större med åren och de vänder sig till oss.

Vi åker årligen runtom i världen för att förbättra och finslipa våra tekniker. Vi har utbildat genom åren efter förfrågan. Nu vill vi sprida kunskap till Skandinavien på riktigt med stor fokus på skolor, lärare och agenturer.  Nästa generation ska inte behöva sakna kunskap för alla hårtyper när man gått en hel utbildning och frisörerna och stylisterna idag ska ha möjlighet till endags-kurser. Frisörsalongen Urban Hair startades för över 13 år sedan och sedan dess har vi varit ansiktet utåt för hår med textur i Sverige.

Vad vi har gjort och gör idag
Urban Academics har utbildat för distributörer som Session-Livingproof & Baldacci, utbildat på Mika Looks, Hela Adam og Eva kedjan i Norge,  jobbat i tv rutan med Gokväll i gör om mig reportagen, bloggat på frisor.se som inspiratörer och hållit i visningar under Highligts on tour  tillsammans med frisörföretagarna. Vi brinner för att hålla utbildningar och älskar att sprida kunskap om texturerat hår. Vi är på gymnasieskolor och frisörskolor för att hålla en dags kurser och i dagsläget ett fantastiskt samarbete med Drottning Blanka Gymnasiet Kungsholmen. Våran mission att sprida våran kunskap på professionell nivå, att  inspirera, motivera och hjälpa alla som har valt ett yrke som denna att känna sig bekväma med alla hårtyper.